BUN VENIT!

Bine ati venit pe blog-ul "Moldova Europeană"!
Acest blog este dedicat celor care susţin integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

vineri, 5 februarie 2010

România acţionează pentru aderarea Republicii Moldova la UE


Anca Boagiu, vicepreşedinte al Senatului României şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene, a declarat, la Madrid, că România acordă o mare importanţă elaborării Strategiei pentru Dunăre şi începerii negocierilor pentru un nou acord UE - Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută în cadrul reuniunii preşedinţilor Comisiilor de Afaceri Europene din statele membre UE.

„În ce priveşte Republica Moldova, avem clar de-a face cu o ţară cu legături clare şi de netăgăduit cu Uniunea, cu România şi care este acum clar angajată pe un traseu european. Statutul de membru nu poate fi obţinut peste noapte şi acest lucru este foarte bine înţeles la Chişinău, dar oferirea unei perspective de aderare similare celei a Balcanilor de Vest este perfect fezabilă. La fel, din punct de vedere al momentului în care ne aflăm în ce priveşte extinderea Uniunii, o strategie pentru Dunăre este mai mult decât binevenită. Având în vedere scopul logic al extinderii, Balcanii de Vest vor deveni la un moment dat parte a Uniunii, iar Strategia pentru Dunăre nu poate decât să contribuie la eforturile Serbiei în această direcţie. Mai mult, obiectivele specifice de conectare a infrastructurii şi a comunităţilor transfrontaliere vor sprijini în viitor împlinirea rolului natural al Dunării - acela de autostradă naturală pentru toată Europa de Sud-Est”, le-a spus Anca Boagiu preşedinţilor Comisiilor de Afaceri Europene din statele membre UE.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat cu ocazia vizitei în Republica Moldova că România va ajuta Republica Moldova în eforul său de apropiere de Uniunea Europeană, "având ca finalitate integrarea în UE".


Realitatea.net

Niciun comentariu: