BUN VENIT!

Bine ati venit pe blog-ul "Moldova Europeană"!
Acest blog este dedicat celor care susţin integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Traian Băsescu: R. Moldova trebuie să ia un drum ferm către UE


Republica Moldova trebuie să iasă din zona gri în care "s-a lăsat singură" şi "este esenţial să-şi ia un drum ferm către UE", direcţie ce trebuie asumată de către oamenii politici, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, joi, într-un discurs ţinut în aula Universităţii "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Cahul. Băsescu efectuează în aceste zile o deplasare în Republica Moldova, aceasta fiind prima vizită oficială într-un alt stat din cel de-al doilea mandat al său.

"Republica Moldova a stat pe loc, s-a lăsat singură într-o zonă gri, între UE şi spaţiul ex-sovietic, dând senzaţia că nu ştie exact ce vrea. Este esenţial ca Republica Moldova să-şi ia un drum ferm către UE", a declarat Traian Băsescu, apreciiind că semnele venite de la Chişinău în ultimele cinci luni sunt încurajatoare în această direcţie, tendinţă ce trebuie însă continuată.

Preşedintele României s-a adresat moldovenilor din poziţia de şef al unui stat care a intrat deja în UE dar mai are încă mult de evoluat pentru a fi cu adevărat "integrat" în structurile europene. "Nu suntem departe de dumneavoastră dar vreau să vă spun ce trebuie să faceţi (...)Pentru ca Republica Moldova să se apropie de Europa trebuie să reorganizeze foarte multe dintre instituţii pentru a fi compatibile cu cele din UE. Acest lucru trebuie asumat de oamenii politici", a spus Băsescu. El a precizat că, pe acest drum, vor fi şi responsabilităţi pentru fiecare în parte şi i-a îndemnat pe cetăţenii Republicii Moldova la solidaritate. "Ar putea avea loc creşteri de preţuri, renunţări la subvenţii, un preţ mai mare plătit de fiecare cetăţean. Nu poate fi concepută competiţia dacă preţurile de pe piaţă nu sunt corecte", a continuat Traian Băsescu, explicând că şi cetăţenii români au trecut prin astfel de greutăţi dar le-au suportat pentru că "au vrut să fie şi în NATO şi în UE".


Articol preluat dupa gandul.info.

Un comentariu:

vanea spunea...

Unire, unire, unire, fratilor! Sa astepam pana intram in UE ca sa fim impreună? Mai bine incercam invers!!!